Onderhoud

Waarom onderhoud van uw auto?

Het is belangrijk om uw auto regelmatig en goed te onderhouden. Dit kan vervelende situaties en onnodig hoge kosten voorkomen. Bovendien rijdt u dan altijd in een veilige auto. Niets zo vervelend als een auto die u in de steek laat. Daarom raden wij u aan om minimaal jaarlijks onderhoud aan uw auto uit te laten voeren. U zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat houdt een risico in. Hogere kosten voor reparatie, kans op pech maar ook de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen. Dat helpt bij het voorkomen van een hoop narigheid aan uw auto en zorgt ervoor dat u veilig de weg op kunt. Wij onderscheiden het onderhoud grofweg in een aantal categoriën

Hieronder vallen de bekende grote en kleine beurt aan uw auto. Tijdens het onderhoud verversen wij onder andere de olie, vervangen we de filters, zetten we diverse vloeistoffen op peil en checken we uw auto op enkele belangrijke punten. Wij voeren onderhoud en onderhoudschecks uit aan alle automerken. Hierbij bieden wij u uiteraard onze vertrouwde kwaliteit en service. Let wel op, veel mensen denken vaak dat hun auto onderhoud heeft gehad als deze is voorzien van een nieuwe APK. Dit zijn echter twee totaal verschillende dingen. Hierover lees je alles op deze pagina

In 2020 werden er voor het eerst meer auto’s verkocht met een automatische versnellingsbak dan handgeschakelde auto’s. De verkoop van automaten zit dus flink in de lift. Best logisch, want het levert een hoop comfort tijdens het rijden. Voorheen werden veel automaten vanuit de fabriek geleverd met olie op de versnellingsbak die “levenslang mee gaat”. Daar krabbelen zo langzaamaan steeds meer automerken van terug. Het verversen en spoelen van de versnellingsbak is zeer zeker geen overbodige luxe!

Dit heeft eigenlijk alles te maken met slijtage. Hoe beter de smering van de versnellingsbak, hoe kleiner de slijtage zal zijn. De oude olie raakt tijdens dit slijtage vervuild met heel fijn slijpsel. Dit kan zich afzetten op bepaalde plekken in de bak waar minder stroming van olie is. Vervuilde olie is van slechtere kwaliteit en kan te warm worden, wat de smering verslechterd. Het tijdig spoelen van de automaat is een stukje preventief onderhoud voor het voorkomen van problemen.

Wanneer je precies moet spoelen, hangt er af van het merk en type auto. Maar als je een van de volgende symptomen herkent tijdens het autorijden, is het verstandig om een afspraak te maken:

  • De versnellingsbak stottert, weigert, bonkt of schakelt slecht.
  • De automaat slipt tijdens het schakelen.
  • De auto trilt tijdens het optrekken en rijden.
  • Wanneer je een verminderd vermogen merkt in de auto.

 

Bij een handgeschakelde auto kunnen we alleen de olie vervangen, maar niet compleet spoelen. Het vervangen van de olie levert echter wel dezelfde voordelen tegen slijtage van uw versnellingsbak.

Contact

V&L Car Service
Singel 1940 1945 310
5348 PV Oss